Free songs
Ana Sayfa / Kitablar / * Türkistan Rüyası / Türkistan Rüyası’nı okudum. / Hasan KALLİMCİ

Türkistan Rüyası’nı okudum. / Hasan KALLİMCİ

“TÜRKİSTAN RÜYASI”

KİTABINI OKUDUM

Hasan KALLİMCİ

Sayın Hayati Bice’nin “Türkistan Rüyası” adlı kitabını okudum. Eserle ilgili duygu ve düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Türkistan Rüyası, roman tadında yazılmış bir hatırattır. Milletimizin sözlü kültür geleneğini hâlâ devam ettirenlere inat, hatıralarını yazmış ve yayımlamış olması sebebiyle sayın Bice’yi kutluyorum.

Bu eser; Türk Cumhuriyetlerinden beş tanesinin bağımsızlıklarını kazanması sonrasında kardeşlerimizle aramızdaki bağları kurmak ve kuvvetlendirmek için yapılanlardan bir bölümünün hata ve sevaplarıyla tespitidir.

Türk Dünyası ile ilgilenen yetkili/görevli kişilerin, yine hata ve sevaplarıyla hizmetlerinin anlatılmasıdır. Türk Dünyası ile ilgilenenlerin yalnız Türkler olmadığını, boşluğun her an birileri tarafından doldurulacağını; o bakımdan “Türk’üm!” diyen herkesin uyanık durarak üzerine düşeni yapması gerektiğinin ifadesidir.

Türk Dünyasının önemli bir bölümünün 1917-1991 yılları arasında kaldığı kızıl cenderede dili ve inancıyla ayakta kalabilmek için nasıl mücadele ettiğinin ve bu süreçte insanımızdaki tahribatın göz önüne serilmesidir.

Ahmed Yesevi’nin manevi varlığının ve yazdığı hikmetlerin, Türkistan’daki kardeşlerimizin varlık mücadelesi vermesinde en önemli destek olduğunun belirtilmesidir.

Türkiye’de bir Yunus Emre, bir Mevlâna kadar bilinmeyen Ahmed Yesevi’nin ve hikmetlerinin, ülkemizde daha yaygın tanınması için bir ara kitaptır Türkistan Rüyası…

Ve Türk Dünyasına manevi açıdan bakılmasını sağlayan bir anahtar kitaptır.

Yazandan, okuyandan, tanıtanlardan Allah razı olsun.

Hakkında editor

Yoruma kapalı.

Yukarı Kaydır